Tillsätt yoghurt och blanda. Lägg i margarinet i bitar och arbeta in i mjölet med fingrarna. 2 dl vetemjöl1 dl kornmjöl (kan bytas mot vetemjöl)1 dl havregryn2 tsk bakpulver½ tsk salt50 g margarin1½ dl yoghurt naturell (eller filmjölk)Eventuellt riven ost. 50 g margarin. 1½ dl yoghurt naturell
Tillsätt yoghurt och forma sconesen som du vill ha dem. En personlig favorit är scones, sist jag bakade scones valde jag att göra de platta som pitabröd skära upp dom och ha fyllning i mitten
Min systerdotter hade använt en fet turkisk yoghurt i hennes scones precis som det stod i grundreceptet men eftersom jag försöker äta en både glutenfri och en mjölkfri diet på grund av min MS så valde jag att prova att baka mina scones med havregrädde istället och jag måste säga att mina scones också blev helt underbart goda
Genom att välja neutral yoghurt/fil/vätska blir smaken neutral (perfekt när man serverar med många olika sorters sylt) och vill man ha speciell smak så är det bara att välja yoghurt/fil/vätska efter det
Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon och blanda snabbt ihop till en deg. Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till
ev en skvätt yoghurt eller mjölk (eller havremjölk) om det blir för torrt. Är helt uppenbart inne i en hardcore scones-period just nu och bakar scones mest varenda lediga dag
Med andra ord serverades naturell yoghurt med äpple, kanel och nötter, det bakades scones och alla pålägg som fanns i kylen dukades fram för en riktigt ordentlig helgfrukost
Tillsätt yoghurt och blanda raskt ihop till en deg. Scones brukar innehålla rätt mycket fett men detta i detta recept har vi skurit ner på fettet genom att använda mindre margarin och minimjölk