½ dl vetegroddar. Ett snabbt frukostbröd när det är som godast, det måste vara scones. ½ dl vetegroddar. Fördela 2-8 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 8-15 min i 250°C beroende på storlek på sconesen (ju färre scones desto längre tid)
Andra scones jag bloggat om är kruskakliscones, linfröscones och bananscones med vetegroddar. Det bästa med scones är att det går att variera i oändlighet
½ dl vetegroddar. På espresso house finns rysligt goda scones. Men det går faktiskt att knåpa ihop sina egna Espresso house-liknande scones och det är exakt vad jag och systern gjorde
)SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl
Ersätt mjöl och vetegroddar med glutenfria alternativ t ex havremjöl samt boveteflingor. Jag hade krossade tomater över sedan en tidigare måltid så jag tänkte att det kunde vara gott med någon form av muffins/scones med det
Klicka ut smeten till fyrascones på plåt med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, filmjölk ochhonung, rör ihop till en kladdig deg
Scones. Servera sconesen nygräddade med en klick citronmarmelad. 1 dl vetegroddar. Gör marmeladen. Borsta frukterna rena i varmt vatten, skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor