Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Skär degen i bitar, pensla med vatten och toppa med solrosfrö, flingsalt och riven ost. Rör ner smör och mjölk och rör ihop, med en stor slev, till en deg
Koka upp rågkross och vatten i en kastrull. Blanda mjölet, solroskärnor, bakpulver och salt. Men om du vill ha dem lite mer som vanliga scones kan du byta ut en del av mjölet till vanligt vetemjöl
Rör sedan ner yoghurt och vatten och blanda till en deg. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Som vanligt när jag gör scones så ville jag ha ett lite grövre bröd så jag bytta ut lite av vetemjölet mot dinkelmjöl och la till lite kardemumma
Blanda vatten, citronskal och citronsaft i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, socker, zest och salt. Värm upp mjölken med margarin och vitvinvinäger och rör ner i degen tills allt är upplöst
Om det blir för tjockt så tunna ut med lite vatten. Till frukost i morse blev det som vanligt lite halvpanik när det inte fanns så mycket hemma, men lyckades skramla ihop tillräckligt för att göra scones
Jag värmer vatten och mjölk separat och blandar kryddblandningen i mjölken och teet i vattnet. Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
De här frallorna bakas på bakpulver och blir som ett mellanting mellan frallor och scones. Tillsätt sirap och vatten och rör om tills degen är jämn och fin
Blanda mjölmix, salt, bakpulver och fiberHUSK väl i en bunke. Det här är det andra receptet jag lägger upp där jag använt mig av min egen naturligt glutenfria mjölmix som består av endast näringsrika fullkornsmjöler och extra fibrer
Den blir suverän att fylla kakan med och jag tycker faktiskt att den blir så god att den kan användas även som tillbehör på kexen eller om ni gjort nybakta scones