Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Gör två bröd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Blanda mjöl, flingor, salt och bakpulver. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
nyp ihop allt utom mjölk. 4 st scones. 4 dl mjöl. 2 dl mjöl ( valfri mjölsort, blanda gärnà). tillsätt mjölken sist o klicka ut 4 bröd o platta till med lite mjöl o skär ett X i varje. 4 dl mjöl. 2 dl mjöl ( valfri mjölsort, blanda gärn )
Blanda mjöl, salt, bakpulver. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför