Blanda allt till en slät deg utan att knåda för mycket. De här scones brukar jag göra istället för "vanliga" scones när jag har turkisk eller grekisk yoghurt hemma
De blev riktigt bra och knåda slapp jag med. Scones, ca 15 st. 3 dl turkisk yoghurt eko. Scones, ca 15 st. Hittade ett recept för ett tag sedan och äntligen fick jag provat dem
Blanda ihop ägg, yoghurt och olja. Låt sconesen svalna på galler. Dela degen i fyra delar och lägg dem i små bakformar klädda med smorda bakplåtspapper
I morgon blir det nog en tur till Helsingör och det ska bli mysigt att få umgås med sonen en dag. Blanda de torra ingredienserna och rör i olja och yoghurt
Funkar bra att rosta eller mikra så blir det som nytt igen, precis som medscones. Men, som ni vet, det där med att vänta på att saker ska jäsa (eller ens ha jäst hemma) är ju inte riktigt min grej, så det fick bli ett bröd utan jäst
Jag vill även passa på att bjuda på ett riktigt påskgult glutenfritt alternativ till vanliga scones som blir sagolikt goda tillsammans med vaniljcrème fraichegrädde och lemoncurd – kanske något för fikastunden i påsk