Scones med vatten recept

Lchf Scones!

Lchf Scones!

Forma sconesmed händerna, min smet är ofta ganska torr, så det fungerar bra att forma, annars klicka ut med sked
Lchf Scones / Muffins

Lchf Scones / Muffins

Scones eller muffins, de kan kallas vilket som, de blev i alla fall en lyckan kombo, tillsammans med sylten
Lchf Scones

Lchf Scones

Scones, Lchf och glutenfria. Scones, Lchf och glutenfria. Scones, Lchf och glutenfria. Scones, Lchf och glutenfria
Scones (naturligt glutenfria, mjölkfria)

Scones (naturligt glutenfria, mjölkfria)

Det gjorde jag med de här sconesen. Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Scones med morötter och havre

Scones med morötter och havre

Är degen för torr blanda i lite mer mjölk eller vatten. Serveras varma med gott pålägg på. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser
Scones

Scones

Forma sconesmed händerna. Blanda ihop ägg, creme fraiche och vatten. Hej vänner, idag blev det lite bakning, jag provade scones från Lifezone, de blev riktigt goda
Smarriga scones till fikat

Smarriga scones till fikat

Under vår resa stannande vi till vid ett underbart litet kafé som låg på en höjd med en fantastisk utsikt över de gröna kullarna och det turkosa vattnet (så vackert
Scones med tranbär och apelsin

Scones med tranbär och apelsin

blandat med. Låt tranbären dra i varmt vatten i ca 5 minuter. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten), strö lite råsocker över sconsen och baka dem i ca 20-30 minuter. 2 msk vatten
Scones i långpanna

Scones i långpanna

Skär degen i bitar, pensla medvatten och toppa med solrosfrö, flingsalt och riven ost. Rör ner smör och mjölk och rör ihop, med en stor slev, till en deg
Scones på dinkel

Scones på dinkel

Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg
Scones

Scones

Nagga sconesenmed en nagg eller gaffel. Fördelen med glutenfritt. Ta kallt vatten på fingrarna och forma dem som du vill, jag gillar mina stora och platta

Paleo scones

Fukta händerna medvatten och forma till scones. De är saftiga, mättande och relativt smaklösa vilket gör att de är väldigt tacksamma att fylla med vad man nu har för preferenser