Det gjorde jag med de här sconesen. Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones. Vi nöjde oss inte heller med bara te utan valde deras Champagne Tea
Forma sconesmed händerna. Blanda ihop ägg, creme fraiche och vatten. Hej vänner, idag blev det lite bakning, jag provade scones från Lifezone, de blev riktigt goda
Under vår resa stannande vi till vid ett underbart litet kafé som låg på en höjd med en fantastisk utsikt över de gröna kullarna och det turkosa vattnet (så vackert
blandat med. Låt tranbären dra i varmt vatten i ca 5 minuter. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten), strö lite råsocker över sconsen och baka dem i ca 20-30 minuter. 2 msk vatten
Skär degen i bitar, pensla medvatten och toppa med solrosfrö, flingsalt och riven ost. Rör ner smör och mjölk och rör ihop, med en stor slev, till en deg
Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg
Nagga sconesenmed en nagg eller gaffel. Fördelen med glutenfritt. Ta kallt vatten på fingrarna och forma dem som du vill, jag gillar mina stora och platta
Fukta händerna medvatten och forma till scones. De är saftiga, mättande och relativt smaklösa vilket gör att de är väldigt tacksamma att fylla med vad man nu har för preferenser
Nybakta sconesmed hemmagjord chiasylt och smör till. Idag vaknade jag upp med semester. Jag delar med mig av ett enkelt recept med smarriga, glutenfria och mjölkfria scones