pressa ut till en rund kaka och strö solrosfrönaoch hasselnötterna över. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfrönaoch 1/2 av hasselnötterna. 1/2 dl solrosfrön (gärna rostade och saltade). 2 msk linfrön
Servera med smör och ost, mums. När jag kom tillbaka var jag ju måttligt hungrig på frukost och slängde ihop lite grova scones när jag såg att brödet nästan var slut
Kaffet & frukostäggen kokar medan dina scones går klara i ugnen. Som alla sconesrecept är det bara att blanda och in i ugnen, man behöver knappt vara vaken för att lyckas
I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream och sylt, marmelad eller curd
Tycker inte att scones ska vara för söta, har hellre på ost och en god marmelad. När det är helg skippar jag havregrynsgröten och "lyxar till det" med smoothie/yoghurt och müsli och en smörgås
Blanda mandelmjölet med bakpulvret separat först och vänd sedan i. Ett bröd med lite kolhydrater. Lägg i smält kokosolja och kesella och vispa lite till
Mörka sconesmed nötter. Och så är det ju fortfarande scones, vilket alltid måste vara bra. Då kom jag på att det lika väl borde gå att göra flera mindre scones av degen, vilket borde ge en kortare gräddning
Slängde ihop lite scones på kvällskvisten för att ha något att äta till mitt te. Servera med lemon curd, fikonchutney eller med apelsin och fikonmarmelad och ost givetvis
Alldeles perfekt kan det bli medsconesoch en stor kopp te. Servera med smör, marmelad och god ost. Afternoon tea är allt en bra idé när magen knorrar lite sådär mellan lunch och middag
Därför tänkte vi dela med oss av ett supergott, nyttigt och glutenfritt recept på en variant av sconesmed russin och filmjölk i som går snabbt att göra
Tillsatte lite kardemumma och åt med smör och ost. Servera ljumna, gärna med något gott pålägg. frön till topping (t ex solrosfrön, linfrön, sesamfrön eller vallmofrön)