Ett bröd med lite kolhydrater. Lägg i smält kokosolja och kesella och vispa lite till. Blanda mandelmjölet med bakpulvret separat först och vänd sedan i
Nagga med gaffel. Sätt ugnen på 250ºC. Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke. Tillsätt mjölk och matfett arbeta snabbt ihop till en kladdig deg
Tillsätt kesella och yoghurt och rör om. ½ burk kesella. )SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl
) Jag hittade då ett recept på ett relativt ”nyttigt” recept på bröd/scones och tänkte att det skulle vara värt att lyxa till det med när sambon kom hem från simningen och så fick det bli
Jag har gjort LCHF semlor, jag har gjort flera goda bullar och scones men ingen som jag var nöjd över, men så klickade det på gymmet vad om jag gör så med så och så här ”ler”Och ett stort tack till dig Andreas för du pressade mig att gå utanför mig själv men snacka om att bli stressad för allt jag tänkt på har varit denna semla
Fyll varje form nästan ända upp medsconessmeten. Bakade scones i muffinsformar enligt ett gammalt recept som jag brukar använda vid jul då till julfrukosten
Den ena varianten (de större på bilden) är lite som scones, med marmelad och ost i smeten. Marmeladen gör sig väldigt bra ihop med den lite salta parmesanen och muffinssmeten