Ät gärna medans de fortfarande är varma. Jag utgick från receptet på mejerifria matmuffins/scones men tillsatte linfrön och fiberhusk samt bytte ut kokosfettet mot smör
Toppa medfrön eller baka in i degen om det önskas. Detta är även mitt bidrag till månadens sötsak på temat morgon och då ska scones gärna toppas med färskost och marmelad
Toppa medfrön efter tycke och smak. Fukta händerna med vatten och forma till scones. De är saftiga, mättande och relativt smaklösa vilket gör att de är väldigt tacksamma att fylla med vad man nu har för preferenser
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones. Pressa i saften från citronen och urskrapad vaniljstång medfrön och vattnet i kastrullen