Det grövre mjölet ger sconesen mer karaktär och smak än vanligt vetemjöl. Gus är en O’boy och limpkille som älskar söta vetemjölsbröd och dessutom ogillar förändringar
Fick mersmak av SCONES igår så medans familjen sakta vaknar till så. Vi släckte ner huset vid 20. Scones 8 portioner. 250 grader i ca. 10-12 minuter. 4dlvetemjöl. 2tskbakpulver. 2 kryddmått salt. 50gram tärnat smör/margarin. 2dlmjölk. 250 grader i ca. 10-12 minuter. 4dlvetemjöl. 2tskbakpulver. 2 kryddmått salt. 50gram tärnat smör/margarin. 2dlmjölk
½ tsksalt. Tärna det rumsvarma smöret och ha i det. Ha i mjölken och blanda runt till en kletig deg. Nybakta scones som jag inte behövde kladda ihop det minsta på egen hand
Scones passar väl ändå till allt. -) 12 st 41/2dlvetemjöl2tskbakpulver1/2tsksalt50gramsmör2dlmjölk Sätt ugnen på 250 ° c Blanda alla torra ingredienser och smula ner smöret och blanda i mjölken till en lagom jämn deg. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Nagga med en gaffel och tryck ut rundlar med hjälp av en utstickare eller ett glas ca 6 cm i diameter. -) 12 st. 41/2dlvetemjöl. 2tskbakpulver. 1/2tsksalt. 50gramsmör. 2dlmjölk
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. mjöl och bakpulver blandas väl. Smör, salt och socker inarbetas i det torra mjölet
Med fil istället för mjölk. När jag gör scones så gillar jag att använda ett klassiskt recept. Blanda 8 dlvetemjöl, 1/2dlsalt, 1 tsk socker och 4tskbakpulver i en skål. Fördela 100 gramsmör med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 4dlfilmjölk och blanda snabbt ihop degen. Grädda i ugnen på 250 grader. 8 dlvetemjöl. 1/2dlsalt. 1 tsk socker. 4tskbakpulver
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar, mjölken och filmjölken. Servera ljumna med crème fraichegrädde och sylt eller smör, ost och marmelad eller varför inte båda