Scones 4 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 5 tsk salt 50 gram smör 2 dl mjölk recept

Scones!

Scones!

Smöriga, fluffiga och rykande varma med ost och marmelad, inte mycket som slår det. Tillsätt filmjölken/mjölken och arbeta snabbt ihop degen
Scones

Scones

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i smöret tills det blir lite klumpigt. Blanda i mjölken och knåda till degen
Nyttiga scones

Nyttiga scones

Det grövre mjölet ger sconesen mer karaktär och smak än vanligt vetemjöl. Gus är en O’boy och limpkille som älskar söta vetemjölsbröd och dessutom ogillar förändringar
Scones

Scones

Fick mersmak av SCONES igår så medans familjen sakta vaknar till så. Vi släckte ner huset vid 20. Scones 8 portioner. 250 grader i ca. 10-12 minuter. 4dlvetemjöl. 2tskbakpulver. 2 kryddmått salt. 50gram tärnat smör/margarin. 2dlmjölk. 250 grader i ca. 10-12 minuter. 4dlvetemjöl. 2tskbakpulver. 2 kryddmått salt. 50gram tärnat smör/margarin. 2dlmjölk
Klassiska scones – Vi bakar och lagar mat

Klassiska scones – Vi bakar och lagar mat

½ tsksalt. Tärna det rumsvarma smöret och ha i det. Ha i mjölken och blanda runt till en kletig deg. Nybakta scones som jag inte behövde kladda ihop det minsta på egen hand
Saffrans scones

Saffrans scones

•Smält smöret och tillsätt saffran och socker. •Tillsätt mjölken. Jag har länge tänkt göra saffrans scones men det har inte blivit av
Mini scones

Mini scones

Scones passar väl ändå till allt. -) 12 st 41/2dlvetemjöl2tskbakpulver1/2tsksalt50gramsmör2dlmjölk Sätt ugnen på 250 ° c Blanda alla torra ingredienser och smula ner smöret och blanda i mjölken till en lagom jämn deg. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Nagga med en gaffel och tryck ut rundlar med hjälp av en utstickare eller ett glas ca 6 cm i diameter. -) 12 st. 41/2dlvetemjöl. 2tskbakpulver. 1/2tsksalt. 50gramsmör. 2dlmjölk
Mjölkfria scones med havre

Mjölkfria scones med havre

Serveras genast med smör, (ost) och marmelad. Dagens frukost blev nygräddade scones med ost och jordgubbsylt
Scones (grahamsbröd) med sesamfrön

Scones (grahamsbröd) med sesamfrön

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. mjöl och bakpulver blandas väl. Smör, salt och socker inarbetas i det torra mjölet
Scones

Scones

Med fil istället för mjölk. När jag gör scones så gillar jag att använda ett klassiskt recept. Blanda 8 dlvetemjöl, 1/2dlsalt, 1 tsk socker och 4tskbakpulver i en skål. Fördela 100 gramsmör med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 4dlfilmjölk och blanda snabbt ihop degen. Grädda i ugnen på 250 grader. 8 dlvetemjöl. 1/2dlsalt. 1 tsk socker. 4tskbakpulver
BAKA SCONES MED KVARG

BAKA SCONES MED KVARG

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop. Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop

Osttoppade scones

Här kommer en variant med havregryn toppade med ost och flingsalt.  Tillbehör är ju förstås ost och marmelad …eller som idag jordnötssmör och jam

Engelska scones

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. I England serveras dom med smör, jordgubbssylt och ”clotted cream”, en sorts syrad grädde
Scones

Scones

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar, mjölken och filmjölken. Servera ljumna med crème fraichegrädde och sylt eller smör, ost och marmelad eller varför inte båda

BÄSTA RECEPTET PÅ SCONES

Trött på Aladdinaskar, tråkig ischoklad eller mormors knäck som kanske lett till en dyr tandläkarräkning