Jag som försöker undvika att så mycket som möjligt använda ersättningsprodukter i min mat valde att panera schnitzeln med endast äggula och riven parmesan, och smaken blev otroligt god
1100 g fint fläskkött, typ schnitzel eller skinkinnanlår2 burkar krossade tomater1 burk salsa, helst medium1 solovitlök1/2 dl farinsocker1/2 dl rödvinsvinäger2 purjolökarsalt & peppar1 tsk paprikapulver, helst rökttill polentan. 5 dl polenta7,5 dl vatten7,5 dl mjölk1 kycklingbuljongtärning400 g frysta ärter1 pkt bacon200 g riven smakrik ost (jag har använt allt från parmesan till prästost)börja med att strimla och knapersteka baconet till polentan och låt rinna av på hushållspapper
S Du kan även riva i parmesan i blandningen om du vill. Oh boy. Oh boy vad gott det här blev. Alla har ju såklart gjort schnitzlar i sina dar men har ni nån gång provat UTAN mjöl och ströbröd
Kycklingschnitzel (paneringen räcker till 8-10 schnitzlar). 1 1/2 dl finriven parmesan. Jag köpte färsk kycklingfilé när jag handlade tidigare i veckan
Spenaten går jättefort att reda till, (speciellt om du köpt färdigsköljd sådan) det är bara att vända den i smör i en stekpanna, lägga upp den på tallrikar och strö lite riven parmesan över den