Schnitzel citron kapris sardeller recept

Schnitzel med citron & kapris

Schnitzel med citron & kapris

4 tsk kapris. 6 st sardeller. 4 st citronskivor. Bulta skivorna tills de blir cirka 3 millimeter tunna. Gärna mellan ark av plastfolie eller smörgåspapper
Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis

Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis

4 skivor fläskschnitzel, tunt skivade eller bankade 800 g delikatesspotatis 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd (eller vanligt ströbröd) 1 burk tapenade 1 olivolja med citron 1 kruka färsk salvia 1 kruka persilja salt svartpeppar. Sardellsmör1 burk sardeller (i olja) 150 g smör, osaltat 2 msk kapriscitron (eventuellt)
Lite av en söndagsmiddag.

Lite av en söndagsmiddag.

Något annat vi älskar är en smarrig schnitzel till middag, vi snackar alltså en gjord på helt kött, inget sammanpressat fusk med mer panering än något annat
Tysk husmanskost: Wienerschnitzel

Tysk husmanskost: Wienerschnitzel

Tysk wienerschnitzel – panerat kalvinnanlår – är en klassiker, som serveras med skivad citron, sardeller (eller ansjovis som på många svenska restauranger), kapris och kokta gröna ärtor och någon form av potatis

Kalvschnitzel.

Klyftpotatis, haricot vertes, citron, sardeller, honung, senap, kapris, grönsallad och dubbelpanerad utbankad kalvrostbiff
Wienerschnitzel – bitte schön!

Wienerschnitzel – bitte schön!

Wienerschnitzel görs på utbankat kalvinnanlår som dubbelpaneras och serveras med ärtor, citron, kapris samt sardeller

Räkcocktail med hemgjord Rhode Island

Schnitzel i den största lådan, den ångade potatisen i den andra mindre och garnityr som citronklyftor och ringlade sardeller med kapris i den sista

Kalv Piccata med en maffig sallad

Kalv, kapris, Piccata, Schnitzel. Saften av en citron. När du stekt den sista köttbiten så slänger du i en klick smör i pannan tillsammans med persilja och kapris