Scampi fritti recept

Scampi fritti

Scampi fritti

400 g stora räkor eller havskräftor rapsolja (eller majsolja). Smet. 2 dl vetemjöl 1,5 dl lättöl 1 tsk salt 2 äggvitor, hårdvispade
Scampi fritti à la Nina

Scampi fritti à la Nina

Rhode Islandsås1. Blanda ihop och smaka av med salt och peppar, låt stå i kylskåp.  OBS. Får ej vara för kall vid serveringHet sås1

Scampi fritti på kinesiska

 Hetta upp frityroljan till 175°. Lägg ner en liten brödbit och fräser den är oljan klar.  Krydda under tiden havskräftstjärtarna med salt och vänd dem i maizena
Frityrsmet till t ex lökringar

Frityrsmet till t ex lökringar

Den funkar bra till t ex räkor eller kräftstjärtar (scampifritti) men även som i detta exempel till lökringar

Scampi fritti

Tina scampin, dela dem i stora bitar. Vänd scampin i lite mjöl, doppa dem sen i smeten och fritera några i sänder tills de är gyllenbruna

Scampi fritti

1.  Gör såsen genom att blanda majonnäsen med gurka, kapris och kryddgrönt. Ställ såsen kallt att "mogna"

Scampi Fritti

Salta havskräftstjärtarna och vänd dem i maizena. Vispa äggvitan lätt. Doppa kräftstjärtarna i äggvita och sedan återigen i maizena

Scampi fritti

Gör såsen genom att blanda majonnäsen med gurka, kapris och kryddgrönt. Ställ såsen kallt att "mogna". Vispa ihop mjöl, salt, vätska och ägg till frityrsmeten

Flamberade bananer med mandel

Skala bananerna och dela dem på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt socker och honung