Sarma recept recept

Recept: Vinbladsdolmar!

Recept: Vinbladsdolmar!

En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Däremot har jag hittat ett bra recept på en blogg jag har tipsat om förut
Surkålsdolmar (Sarma)

Surkålsdolmar (Sarma)

Dolmar. Vattna ur surkålen 1 timme. Skär bort stocken. Stek färs, lite okokt ris, lök och kryddor. Skär fläsket i små stavar

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Dolma, eller Sarma som de också kallas, tillagades redan i antikens Grekland och ordet dolma betyder kort och gott fylld, vare sig det är paprikor, salladsblad eller vinblad
Fyllda kronärtskockor

Fyllda kronärtskockor

Och receptetSarma med surkål à la Balkanhalvön här. Ifall du föredrar fylld kål så hittar du receptet på turkiska dolmar här

Vinbladsdolma - Sarma

Recept & livsstil . Den turkiska dolmen fast med vindruvsblad, kallas Sarma. Jag smakade Sarma första gången av min svärmor och det är en av rätterna jag alltid önskar innan vi reser ner