Sardeller recept

Friterade sardeller med mozzarella

Friterade sardeller med mozzarella

Panera sardellerna. Lägg rädisorna på ett fat och bryt osten i grova bitar, avsluta med sardellerna och ringla på ytterligare lite olivolja
Friterade sardeller med mozzarella

Friterade sardeller med mozzarella

Panera sardellerna. Lägg rädisorna på ett fat och bryt osten i grova bitar, avsluta med sardellerna och ringla på ytterligare lite olivolja
Sardeller, ägg & krutonger på romansallad med jordgubbar

Sardeller, ägg & krutonger på romansallad med jordgubbar

När värmen kommer är salta sardeller med kapris perfekt, titta gärna efter de som är inlagda i en glasburk istället för konserv, de är oftast mjukare och mjällare i sin konsistens, så att de nästan smälter på tungan
Sardeller och broccoli

Sardeller och broccoli

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 odefinierad svartpeppar , grovmalen 0,5 st chili , röd, torkad 50 gram sardellfiléer 2 st vitlöksklyfta(or) 1 msk olivolja 500 gram broccoli 400 gram pasta Köp receptet
Vedugnsbakad pizza: med sardeller, fårost, Kalamataoliver, rödlök och basilika

Vedugnsbakad pizza: med sardeller, fårost, Kalamataoliver, rödlök och basilika

Självklart kan du ha vad du vill på din pizza men jag tipsar om Sardellerna i receptet nedan. (Receptet går att dela till ½ för mindre mängd)50g Jäst, färsk5dl Kallt vatten12-14dl Vetemjöl Special1dl Olivolja1tsk Salt4dl Tomatsås (Vi kokade ihop 2tetrapack passerade tomater med en tetrapack krossade tomater med chili samt ½dl Olivolja och 2st Vitlöksklyftor)1st Burk, ca 20st filer Sardeller20st Kalamataoliver2st Rödlökar i skivor200g Fårost1st Kruka färsk Basilka½dl Olivolja till pensling av kanternaTorkad OreganoSåhär kan man göra
Kycklinglevermousse med kapris och sardeller

Kycklinglevermousse med kapris och sardeller

Finhacka levern, och lägg sedan tillbaka den i pannan med sardeller och kapris. Det är ganska lustigt att jag gått från leverhatare till att vara näst intill besatt av kycklinglever
Pinchos med ost och sardeller

Pinchos med ost och sardeller

Lägg ost, marmelad och sardell på bröden. Toppa med nötter. Tips. Om du vill kan du rosta bröden. Sätt ugnen på grill
Caesardressing utan sardeller eller ansjovis

Caesardressing utan sardeller eller ansjovis

0,5 dl kapris. 1 tsk dijonsenap. 1 stor eller två små äggulor. 1 vitlöksklyfta. 1 tsk worcestershiresås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt)
Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök

Lövbiff med äggula och krans av sardeller och rödlök

Ingredienser Portioner. 4 8 fina skivor lövbiff (à ca 75 g) 1 liten rödlök 8 - 9 sardellfiléer 1 kruka basilika 1 msk kapris 4 äggulor 2 msk smör flingsalt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Mozzarellatoast med skinka och sardeller

Mozzarellatoast med skinka och sardeller

Kantskär brödet och skär mozzarellan i skivor. Lägga några skivor mozzarella i varje dubbelmacka, fyll hälften av bröden med spickeskinka och den andra hälften med sardellfiléer som först klappas torra med hushållspapper
Smördegssnurror med sardeller

Smördegssnurror med sardeller

Tycker man inte om sardeller kan man göra dem utan. Dessa har jag bloggat om tidigare, men vi kör en repris