Sardeller kapris vitlök oliver recept

Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

Blanda ner sardeller, oliver och kapris i grytan. Hacka sardellerna. Stöt rosmarin, vitlök och peppar i en mortel
Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

Vispa samman pressad citronsaft med tomatpuré, finhackade sardeller och vin. Skala och pressa vitlöken
Pasta med tomat, sardeller och oliver

Pasta med tomat, sardeller och oliver

500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Egna Marinerade oliver SÅ GÖTT

Egna Marinerade oliver SÅ GÖTT

citron, rosmarin, chili, mejram, kapris, sardeller mm…. Oliver fetaost paprika vitlök kan man marinera själv blir både gott och snyggt
Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca

Pressa i vitlöken och tillsätt grovt hackad kapris, de hackade sardellerna och en del av oljan som de låg i
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Kaprisen, oliverna och sardellerna ger en god sälta, men man kan utesluta dom om man vill. Stek blandfärsen lite i taget och smaka av med salt, peppar och vitlök
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg1. Blanda samman vatten och jäst tills jästen har löst sig. Blanda i vetemjöl och arbeta på låg hastighet i ca 4 minuter
Speghetti Puttanesca

Speghetti Puttanesca

Stek hackad vitlök, sardeller, kapris, chilli och oliver ett par minuter. Eller rättare sagt Jamie Oliver är min all time favorite chef så när han gjorde denna klassiska pastarätt kunde jag inte låta bli att testa jag också
Gratinerad tonfiskgnocchi

Gratinerad tonfiskgnocchi

Tillsätt sardeller, tomater och oregano. Tillsätt oliver och kapris. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda i vitlök och chili och låt fräsa med en stund
Pasta “tonnesca”

Pasta “tonnesca”

Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kapris och svarta oliver
Panzanella – Italiensk brödsallad

Panzanella – Italiensk brödsallad

Hacka sardellerna fint och blanda den med kapris och dressingen. Hacka vitlöksklyftan fint. Skär löken i fina, tunna klyftor och tillsätt till dressingen tillsammans med oliver
Kyckling puttanesca!

Kyckling puttanesca!

Tillsätt körsbärstomater, oliver och kapris och sänk värmen. 20 st sardeller, (avrunna). 4 st vitlöksklyfta(or), skalade och grovt hackade. 3 msk oliver (urkärnade). 2 msk kapris, (skölj dem före användning om de ligger i saltlag). Lägg i sardeller och vitlök och fräs försiktigt i 2–3 minuter tills sardellerna har smält men vitlöken ännu inte fått färg. 20 st sardeller, (avrunna). 4 st vitlöksklyfta(or), skalade och grovt hackade. 3 msk oliver (urkärnade). 2 msk kapris, (skölj dem före användning om de ligger i saltlag)
Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Finhacka lök och sardeller. Tillsätt sedan oregano, körsbärstomater, tomatpuré, oliver och kapris. Värm resten av olivoljan i samma stekpanna och fräs löken sakta tillsammans med sardellerna och peperoncinon, utan att de får färg