500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Vad sägs om lite grillade havskräftor eller kanske lite ugnsrostade parmachips eller kanske en skvätt grädde och vitt vin eller varför inte lite hackade sardeller, tomat och kapris
Kaprisen, oliverna och sardellerna ger en god sälta, men man kan utesluta dom om man vill. Stek blandfärsen lite i taget och smaka av med salt, peppar och vitlök
Stek hackad vitlök, sardeller, kapris, chilli och oliver ett par minuter. Eller rättare sagt Jamie Oliver är min all time favorite chef så när han gjorde denna klassiska pastarätt kunde jag inte låta bli att testa jag också
I originalreceptet som jag gjort till mitt används även sardeller men det tog jag bort för jag tänkte att det skulle kunna ta över och för min del tror jag att det var ett klokt beslut
Tillsätt sardeller, tomater och oregano. Tillsätt oliver och kapris. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda i vitlök och chili och låt fräsa med en stund
Hacka sardellerna fint och blanda den med kapris och dressingen. Hacka vitlöksklyftan fint. Skär löken i fina, tunna klyftor och tillsätt till dressingen tillsammans med oliver
Tillsätt körsbärstomater, oliver och kapris och sänk värmen. 20 st sardeller, (avrunna). 4 st vitlöksklyfta(or), skalade och grovt hackade. 3 msk oliver (urkärnade). 2 msk kapris, (skölj dem före användning om de ligger i saltlag). Lägg i sardeller och vitlök och fräs försiktigt i 2–3 minuter tills sardellerna har smält men vitlöken ännu inte fått färg. 20 st sardeller, (avrunna). 4 st vitlöksklyfta(or), skalade och grovt hackade. 3 msk oliver (urkärnade). 2 msk kapris, (skölj dem före användning om de ligger i saltlag)
Finhacka lök och sardeller. Tillsätt sedan oregano, körsbärstomater, tomatpuré, oliver och kapris. Värm resten av olivoljan i samma stekpanna och fräs löken sakta tillsammans med sardellerna och peperoncinon, utan att de får färg