Saltlake till kött och fisk recept

Malmö cooking + rödbets- och tomatsallad

Tillsammans med mathantverkare, kockar och matnördar från och runt Malmö visar hon upp bredden från hennes barndomsstad som hon återkom till efter år med kockjobb utomlands

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. "Den egentliga högsommaren, då köttet vanligen står något högre i pris, lämnar för skafferiet ett så stort antal grönsaker och bär till inläggning, att den omtänksamma husmodern nu förser sig, medan tid är
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Jag anser att matlagning och grillning i allmänhet inte ska vara en klassfråga när det gäller till prylar
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlakeoch kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk

10 bra burkar och 5 mindre bra burkar

 Stänger av vit sparris inlagda i saltlake.  Förutom att det är en utmärkt källa till muskeluppbyggande och mättande protein, innehåller kaviar också en väl anpassad fettsyrefördelning

Pollo con Limón y Miel

I den frysta sprutar man in saltlake för att dryga ut köttetoch göra det saftigare men jag tycker det smakar plastigt och konstgjort

Wienerköket avsnitt 12

Fläsket får ligga två månader i en mild saltlake som innehåller enbär och många andra ingredienser som varje familj bevarar som en hemlighet