Saltimbocca lufttorkad recept

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

1cirka 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor. cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor. 1salt
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

8 skivor lufttorkad skinka. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

a 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor. Banka ut köttet till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda med salt och peppar
Saltimbocca med viltkött

Saltimbocca med viltkött

Har ni nu inte tillgång till spickeskinka så använd en lufttorkad, det går helt säkert lika bra. ) Det är en vild version av klassikern saltimbocca som ligger där på tallriken och vi har faktiskt lyckats pricka in några av godsakerna på höstlistan med den, svamp, vilt, äpplen och risotto (och rött vin i glaset)
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

8 skivor lufttorkad skinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 skivor kalvinnanlår 4 msk hackad färsk salvia 8 skivor lufttorkad skinka ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche ½ dl torrt vitt vin 2 msk kalvfond
Saltimbocca och potatisgnocchi!

Saltimbocca och potatisgnocchi!

Servera saltimboccan med potatisgnocchin, grönsalladen och gärna ett gott bröd. Med tända ljus och mina ruffiga löpare och tabletter så smakade Saltimbocca och gnocchin perfekt
Saltimbocca på kyckling

Saltimbocca på kyckling

8 skiva lufttorkad skinka. Dela varje filé på längden. Krydda med salt och peppar, och lägg på salviablad
Saltimbocca

Saltimbocca

Lägg en skiva lufttorkad skinka på varje schnitzel och ett par salviablad ovanpå och tryck fast. 4 skiva lufttorkad skinka
Risotto med saltimbocca

Risotto med saltimbocca

Lägg på några salviablad och lufttorkad skinka på köttet. Servera saltimboccan med risotto och frästa rödlöksklyftor
Skinkschnitzel med serranoskinka & ost

Skinkschnitzel med serranoskinka & ost

Tänk dig en italiensk saltimbocca – en schnitzel inslagen i lufttorkad skinka och salvia. (Ja, ja, jag vet att det egentligen ska vara kalvschnitzel både i saltimbocca och Cordon bleu, men det finns många skäl som talar emot – priset på kalvkött till exempel)
Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

Saltimbocca alla Romana. Smält smöret i pannan och lägg sedan i saltimbocca.  4 skivor kalvkött, 4 skivor lufttorkad skinka (parma), 4 salviablad, 30 gram smör, 1/2 dl vitt vin, salt, peppar. 4 skivor kalvkött, 4 skivor lufttorkad skinka (parma), 4 salviablad, 30 gram smör, 1/2 dl vitt vin, salt, peppar

Fläskkotlett Saltimbocca med risotto

En äkta saltimbocca (”hoppa in i munnen”) ska göras på innanlår av kalv, men jag fuskar och använder mig av benfri fläskkotlett som jag bankar ut
Gravt modifierad saltimbocca

Gravt modifierad saltimbocca

Sedan gick jag efter "man-tager-vad-man-haver"-principen och bytte ut kalvfärs och lufttorkad skinka mot skinkfärs och kotlettbacon
Fläskfilé inlindad i parmaskinka

Fläskfilé inlindad i parmaskinka

Den var inspirerad av saltimbocca men med flärskfilé och andra kryddor. Lägg ut den lufttorkade skinkan på en skärbräda

Mitt njutar Rom

På bilden är det en hummer risotto, och utöver den åt vi saltimbocca, osso bucco och en fullkomligt ljuvlig citrontårta