SaltimboccaallaRomana med ugnsbakad potatis. Saltimbocca betyder "hoppar in i munnen" på italienska, och det säger väl allt om denna rätt - den är så god att den hoppar direkt från tallriken rakt in i munnen
Nästa recept att prova blir SaltimboccaallaRomana. Först övervägde jag att inte ha i alla 200 g som stod i receptet, men påminde mig om att receptets upphovsman har varit kökschef på Operakällaren i 15 år och gjorde maten till Vickans bröllop. Fettucine alla burina, 4 portioner. Fettucine alla burina, 4 portioner tagliatelle (320 g)
SaltimboccaallaRomana. Smält smöret i pannan och lägg sedan i saltimbocca. Troligtvis kommer det sluta med att vi drar över timmar på tiden, allas maträtter blir olika och ingen vet riktigt vad den har gjort eller vad som ska göras
Fräsch saltimbocca med smaker som “hoppar i munnen”, därav namnet. Här en riktig klassiker från Rom. Artusi recept är, som alltid, lite enklare än andra recept vi provat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Platta ut köttskivorna genom att banka dem försiktigt med knytnävens sida. Lägg en skiva skinka på varje kalvskiva och fäst salviabladen ovanpå med tand-petare genom hela lagret