Saltimbocca alla romana recept

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor. 1salt. 1svartpeppar, nymald. 1cirka 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

SaltimboccaallaRomana med ugnsbakad potatis. Saltimbocca betyder "hoppar in i munnen" på italienska, och det säger väl allt om denna rätt - den är så god att den hoppar direkt från tallriken rakt in i munnen
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Banka ut köttet till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje köttskiva
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl. Det här receptet hittade vi på recept
Smörig salsicciapasta

Smörig salsicciapasta

Nästa recept att prova blir SaltimboccaallaRomana. Först övervägde jag att inte ha i alla 200 g som stod i receptet, men påminde mig om att receptets upphovsman har varit kökschef på Operakällaren i 15 år och gjorde maten till Vickans bröllop. Fettucine alla burina, 4 portioner. Fettucine alla burina, 4 portioner tagliatelle (320 g)
Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

SaltimboccaallaRomana. Smält smöret i pannan och lägg sedan i saltimbocca. Troligtvis kommer det sluta med att vi drar över timmar på tiden, allas maträtter blir olika och ingen vet riktigt vad den har gjort eller vad som ska göras

Saltimbocca alla romana

Potatisen. Skrubba skalet ordentligt rent, skär i klyftor. Vänd i 1 krm torkad salvia, oregano, salt, peppar och olja

Saltimbocca alla Romana

SaltimboccaallaRomana är som det låter från Rom, regionen Lazio och en av de klassiska romerska rätterna

Saltimbocca alla Romana

SaltimboccaallaRomana är som det låter från Rom, regionen Lazio och en av de klassiska romerska rätterna

Saltimbocca alla romana

Fräsch saltimbocca med smaker som “hoppar i munnen”, därav namnet. Här en riktig klassiker från Rom. Artusi recept är, som alltid, lite enklare än andra recept vi provat

Saltimbocca alla Romana

Ugnsstek potatisklyftorna enligt förpackningsråd. Banka ut köttskivorna, större och tunnare, med till exempel en mortelstöt

Saltimbocca alla romana

Platta ut köttskivorna genom att banka dem försiktigt med knytnävens sida. Lägg en skiva skinka på varje kalvskiva och fäst salviabladen ovanpå med tand-petare genom hela lagret

Saltimbocca

Servera saltimboccan med kokt färsk potatis. Täck varje kalvschnitzel med en skiva luftorkad skinka, två salviablad och krydda lätt

Gul paprikasås

Det var en  saltimboccaallaRomana med pasta och en jättegod gul vacker sås. Det här receptet är inspirerat från något jag åt för säkert tio år sedan

Gul paprikasås

Det var en  saltimboccaallaRomana med pasta och en jättegod gul vacker sås. Det här receptet är inspirerat från något jag åt för säkert tio år sedan

Krispigt rotsaksklipp

Gott att servera till exempelvis saltimboccaallaRomana, till pannvänd lövbiff med vitvinssky, till ossobuco eller annan köttgryta