Jag tar salta jordnötter för jag gillar sött och salt tillsammans, och även lite Dumlekolor i. Tre stycken "salta", alltså mer matiga, och tre stycken söta
Salta och peppra kålen och lägg i formen. Vi började med prosecco och världens bästa (vegetariska) tilltugg, nämligen Jens Linders svampsallad på crostini
God morgon. Hade ni en bra lucia igår (tror de flesta tjuvstartade fast det är på söndag egentligen). Tycker alltid det är så stämningsfullt att titta på Tim och Stellas luciafirande på skolan
Salta efter smak och behag, jag hällde i lite soja också. Jag blir inte så lite sugen på glögg med tilltugg, på söndag blir det nog glögg-, pepparkaks- och godisfrossa med julskivor på hög volym
Det är många glöggmingel nuförtiden och på glöggmingel tycker jag att det ska serveras tilltugg, gärna små munsbitar så att man kan ta flera och gärna saltatilltugg eftersom glögg är så sött
Blanda i frön, salta nötter, addera lite flingsalt eller servera med ädelsotkräm. Ha en pepparkaksdeg i kylen som snabbt kan bli tilltuggtillglöggen eller en färdig påse pepparkakskryddor som ni blandar ner i en sconesdeg
Lägg ett lager färskostkräm på den salta kringlan/bretzeln, efter deten klick fikonmarmelad. Blossa har dessutom lagt upp förslag på tilltuggtillglöggen och jag som blivit helt tokig i fikon fastnade för detta recept
Olika patéer är perfekt tilltugg och passar faktiskt fint tillglöggsmakerna (russin och fikon etc med lite julkryddiga, söta smaker är ju en klassiker till patén även utan jul)
Låt rinna av och salta med flingsalt efter tycke och låt svalna innan servering. Koka upp vatten i en kastrull och låt mandlarna småkoka i ca 1 minut så dom blir lättare att skala (tänk mandlar tillglöggen). Hetta upp en wokpanna eller kastrull med olja motsvarande mandlarna så det precis täcker och låt mandlarna friteras/stekas i ca 4-5 minuter eller tills de börjar ändra färg inte bli bruna