Salta och peppra fisken samt fyll varje sik med ett par rejäla dillkvistar. Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott
Salta och peppra. 2 msk sikrom. Smält smöret i en rostfri kastrull. Knäck försiktigt ner äggen i en skål (skalen sparas och rengörs till servering) och vispa dem lätt tillsammans med grädden
Lägg laxen i ugnsform, salta och peppra. sikrom. Fick ett recept av min arbetskompis Gittan. Jag gjorde om det lite och jag kan berätta för er att det blev himlarnsch gott
Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn
Salta och peppra. Lantchips med het räkröra10 port 300 g skalade räkor3 vitlöksklyftor1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)1 msk olivolja1/2 dl crème fraichefinrivet skal och juice av 1 lime1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (à 200 g)saltpeppartabasco1. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme
Salta och låt dra några minuter och krama ur vätskan. Med en klick creme fraich, sikrom och rödlök/gräslök på toppen hade dom passat som förrätt på vilken fin middag som helst
Salta och peppra. Salta och peppra. 100 g rom, gärna sikrom. 0,5 rödlök 100 g rom, gärna sikrom. Här kommer några nya och gamla tips på vad man kan göra av överbliven julmat