Salta. ServeringBottna med en hög av den friterade potatisen och ringla över den uttunnade gräddfilen och strössla över finskuren gräslök, pepparrot och sist det finrivna renköttet
Salta och peppra och toppa med färskriven pepparrot och kryddkrasse. ( Åter igen detta renkött. Så var det dags igen, får jag presentera veckans tre finalister i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle
Salta och peppra. Blanda purjolök, renkött, pumpa med äggstanning. Vildsvinskorv med mejram, timjan. (Viktigt att man köper veterinärbesiktigat vildsvinskött)
Salta och peppra köttet runt om. Mört och gott renkött 1 bit renstek. Så fort vi ska tillaga o äta en hel köttbit, oavsett kött så brukar vi ugnssteka den på låg temperatur
Salta och peppraEfterrättChokladtryffelkaka med chokladmousse på vitchoklad och lime. IngredienserGravad ren 500 g renkött, gärna innanlår1dl socker1dl salt1tsk nymald svartpeppar
Lägg på papper för att rinna av, salta något. Men förstod väl redan innan att det inte skulle gå att få tag i rökt renkött i vår lilla stad, som jag dessutom tror helt saknar gårdsbutik för kött - ja då inte med "närodlad" ren
Koka potatisskivorna mjuka i saltat vatten, 510 minuter. Tvätta potatisen och skär i slantar. Häll av kokvattnet och tillsätt pepparrot, grovt hackad dill, saften från ½ citron, olivolja, salt och peppar
Använder du suovas så var försiktig med saltet eftersom det redan är saltat. Jag valde Suovas, lättrökt renkött, med chilimarinerade hjortron och mamma åt ankleverterrine med hallonbalsamico
Salta och tillsätt lagerblad, kardemumma, korianderfrön, timjan, smör och en matsked socker. Med inspiration från de åtta samiska årstiderna och inslag av svensk matkultur fick gästerna under VIP-kvällar bland annat uppleva smaken av norrsken i form av björkskottsgranité, isfiske i fjällen med rödingtartar, den norrländska våren med mousserande sav och lufttorkat renkött