Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta. Dessa är mer åt det salta brödhållet och funkar bra som ett tilltugg på middagsbordet
Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt. 1125 g smör, saltat och smält. 120 kringlor, saltade. 1Kaka1,25 dl jordnötssmör 125 g smör, saltat och smält 200 g digestivekex, krossade (eller mariekex) 1,5 dl florsocker. 1Topping150 g choklad (ljus) 20 kringlor, saltade flingsaltKlä en avlång brödform med bakplåtspapper
När det salta sjunkit ner, då kommer småkakorna fram. Jul utan sockerkringlor ( och Ljunqvists pepparkakor, se tidigare recept) har jag svårt att tänka mig
kringlor. kringlor. ♥ Smöriga kardemumma kringlor med fördeg ♥ En sats ger ca 20 stora bullarTid. Fördeg från dagen innan600 -700 g vetemjöl special250 g mjölk1 tsk malen kardemumma 1 tsk vanilj1 tsk havssalt150 g socker150 g smör (halvera eller uteslut saltet om du använder normalt saltat smör)Blanda alla ingredienser i assistent eller en stor bunke
Äntligen har jag fått till mjuka, sega, saltadekringlor precis som jag alltid åt när jag var barn. Brukade pilla bort först den sega saltade skorpan och sen åt jag resten
Stekt salt sill, med minnen från ett Sverige då insaltad sill var den enda konserveringsmetoden som fanns att tillgå för att bevara fisken, förtjänar verkligen en renässans
saltakringlor. Fäst dit ögon och kringlor. Något som jag alltid har gillat är att få pyssla, och det är något i att få vara kreativ som jag verkligen tycker om
Jag råkade ha lite saltakringlor hemma så de fick pryda tårtan. Flyttgröt känns ju ganska trist att ge bort så när min kära Elsa flyttade ihop med sin Hannes bestämde jag mig att istället ge de en tårta med en grött-tvist