socker, kakao, turkisk peppar och salt i en tjockbottnad kastrull. Det här med lakritsfudge är inte min starka sida, jag får inte sådandära god härligt len mjuk fudge som finns att köpa bland lösgodiset utan varje gång jag försöker mig på lakritsfudge så blir det kola av det, iofs tokgod lakritskola med mycket smak av lakrits och det är ju inte helt fel
Doppade hälften av kolorna i Lindts Excellence Sea Salt choklad, en tokgod choklad. Gjorde lakritskola härom dagen, blev så gott, tokälskar ju lakrits så denna kola passar mig perfekt
Koka upp grädde, smör, glykos och salt i en tjockbottnad gryta. Så för att göra de, extra glasa till jul så får det väl lov att bli lite lakritskola med till jul
Salt och lakrits är verkligen en härlig kombination. Strö på lite salt innan chokladen stelnat. 3 dl vispgrädde3 dl socker1 dl sirap1 msk kakao0,75 dl Turkisk peppar (hårda salta godisar)2 tsk smör200 g mörk chokladflingsaltKrossa karamellerna
Macaronger med lakritskola och fredagspynt. Lakritskola200 gram smör225 gram vispgrädde125gram strösocker100 gram sirap1-2 msk lakritspulver (mitt kommer från Borgebys kryddgård) Koka alla ingredienser utom lakritspulvret i en stor kastrull till 116 grader, rör då och då. Para sedan ihop din macaronger 2 och 2 och fyll med lakritskolan