Jag har aldrig varit på Saltåkvarn med jag har båda kokböckerna därifrån. Igår lagade vi Fyllda squash- och auberginerullar ur boken Året runt med Saltåkvarn
Saltå Café har kaffe med bönor från Järna Rosteri, mejeriprodukter från Järna mejeri som ligger vägg i vägg med Caféet, bakar allting i Saltå bageri med ekologiska produkter från SaltåKvarn, hur mycket mer närproducerat kan det bli
De frystorkade jordgubbarna har jag hittat hos SaltåKvarn. Energibollar, hälsosamma chokladbollar, dadelbollar eller helt enkelt bara galet goda chokladbollar – de får heta lite olika varje gång jag gör dem
3 dl havregryn - Saltåkvarns ekologiska eller Semper Ren havre t ex75 g kokosolja eller smör2 ägg1 dl ljust rörsocker½ dl Cane syrup1 msk vaniljsocker1 dl mandelpasta½ dl gojibär½ dl russin½ dl hackad mandel3 dl havremjöl½ msk bakpulverSmält smöret eller kokosoljan och häll det hett över havregrynen
1½ tsk vit balsamico - jag använde SaltåKvarns. 1½ tsk vit balsamico - jag använde SaltåKvarns. En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta