Wasabi. Salmalax. Lägg upp en klick löjrom samt fint skivad salladslök, kläm ut en liten klott wasabi som kan blandas ner i soyan, skiva lax efter smak
Srirachamajonnäs (blanda Hellmanns med valfri mängd srirachasås) Wasabimajonnäs (blanda Hellmanns med valfri mängd wasabi) Svarta sesamfrön (dessa är också goda att rosta lite innan) Gurka med sesamolja och soja (ta ur kärnorna ur gurkan, skiva upp i lagom stora bitar och låt marinera i olja och soya på köksbänken i någon timme eller två) Edamamebönor (bönorna uttagna ur skidan) Japansk soya, wasabi och sesamolja vid sidan av Gör så här
Vi hade en liten bit salmalax som vi skar till. Mitt på riset stryker du sedan ett streck med wasabi. Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi
wasabi. wasabi. 190 g salmalax. 190 g salmalax. Istället för att göra sushi i små bitar, gjorde två sushitårtor med lax, avokado, chilimajonnäs och rostad lök
crispy chicken roll, sashimi på rå salmalax och pilgrimsmussla samt dito lättrökta, sushi med forellrom och med krabbröra, färdigköpt algsallad och bläckfisksallad samt, efter tips från Matrepubliken, en ljuvlig sallad med avokado, röd grapefrukt, salladslök, färsk koriander och furikake
salmalax, räkor eller liknande. wasabi. salmalax, räkor eller liknande. wasabi. Underbara augustivärme. Visserligen behöver jag åka ut till landet och vattna odlingarna efter jobbet mitt i veckan, men det är det värt