Till servering gari, sushiingefära wasabi tamarisoja. Sushirullarca 800-1000 g rå lax, (t ex salma eller fröya) (av bra kvalitet) 0,5 msk sriracha 2 msk majonnäs 1 avokado 5 nori 0,5 gurka 1 knippe gräslök svarta och vita sesamfrön, rostade
Detta recept används nästan samma ingredienser som Aburi lax och avokado recept. Lax stekas bara omkring en minut och sedan rullas det med plastfilm och gör det kallt det med is för att hålla kvallitet (kvallitet av fisk bli lågre när det är värmt så man gör det kallt)
Servera laxen med sparris- och potatissalladen samt wasabiröran. Blanda smetana och wasabi. Vänd laxen i kryddmixen och stek den hastigt i het panna, cirka 5 sekunder. 300 g Salmalax. 2 msk wasabi. Ingredienser 300 g Salmalax 8 st grön sparris 8 st färsk potatis (små) 1 msk olivolja 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk hackad gräslök 1 tsk fänkålsfrö 1 tsk dillfrö 1 tsk grönpeppar (hel) 0,5 dl smetana 2 msk wasabi 0,5 tsk citron zest (finrivet skal) salt peppar Skriv ut
Krydda laxen med Santa Maria wasabi sesame-krydda (jag använder gärna Salmalax). Lägg pappret på en handduk, fyll med lättstekt salmalax (eller kyckling eller räkor), morot, gurka, paprika och vitlöksgroddar
Blanda neringefära, soja och smaka av med wasabi. Finhacka laxen och lägg i en bunke. Fördela laxtartaren på crostinis och toppa medsalladslök, lime och svartpeppar