Salladsdressing olivolja balsamvinäger recept

Vinegrette

Vinegrette

Blanda olivolja och vinäger väl. 6 msk olivolja. 3 msk balsamvinäger. Pressa i vitlök. Blanda i honung, salt och nymalen peppar
Grönsallad

Grönsallad

Blanda inte i salladsdressingen förrän precis innan servering annars slokar salladen fort av saltet och syran
Köttfri Måndag – Sexig polentapizza

Köttfri Måndag – Sexig polentapizza

 Ruccolaoljan blev en höjdare som jag använt till salladsdressing flera gånger. (jag oljade med lite olivolja, men det blir nog torrare med bakplåtspapper
Sallad!

Sallad!

majonnäsbaserade salladsdressingarna av typen Thousand Island, som mest lägger. god olivolja och balsamvinäger
Tapas som förrätt

Tapas som förrätt

Marinaden är inspirerad av en salladsdressing jag serverades på OE Eatery i Petra. Börja med att steka svampen i rikligt med raps/olivolja ganska hårt så den tar färg

Vinägrette i två olika tappningar

Vinägrette är verkligen den ultimata salladsdressingen. 1dl olja (god rapsolja eller olivolja) 0,25dl vitvinsvinäger 2-3 tsk dijonsenap peppar salt 1 nypa socker Vispa ihop och smaka av med peppar och salt. 1dl olja 2 msk balsamvinäger 1 msk honung svartpeppar salt Vispa ihop och smaka av med peppar och salt. 2 msk balsamvinäger

Favoritdressing

3-4 msk olivolja. 2-3 msk balsamvinäger. Blanda ingredienserna väl (gärna med en "latte-visp"). Smaka av och se om koncentrationerna stämmer - då du är nöjd servera till en sallad

Enkel bönsallad

Jag brukar antingen göra det väldigt enkelt med bara balsamvinäger och olivolja, eller göra en fransk salladsdressing på antingen rödvinsvinäger, vitvinsvinäger eller balsamvinäger (se recept nedan)

Bästa kryddorna

Salladsdressing. olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, italiensk salladskrydda. Vilka är de kryddor man har svårast att klara sig utan