Granatäpple

Granatäpple är både nyttigt och gott. De syrliga små kärnorna piffar upp maten och kan användas i både desserter, drinkar och andra maträtter. Här finns de bästa recepten samlade!

granatäpple persilja granatäpple dressing granatäpple citron granatäpple paprika granatäpple tranbär granatäpple ris granatäpple vinäger granatäpple balsamvinäger granatäpple saft mjölk granatäpple

Granatäpple - en riktig hälsofrukt


Granatäpple används med fördel i matlagningen, den goda frukten bjuder på spännande smaker som passar i såser och även till kött och fisk. Eller varför inte göra en sallad med granatäpple? De syrliga kärnorna är perfekta att strössla över sallad, pizza eller något annat gott. Grenadin, som används i drinkar, kommer också från granatäpplet.

Granatäpple är dessutom en hälsosam frukt som innehåller antioxidanter, c-vitamin, folsyra och andra nyttoämnen. Perfekt att mixa i en smoothie på morgonen med andra ord.

Om du tycker att det är krångligt att få ut kärnorna ur sitt skal finns det ett par knep att ta till. Testa att rulla granatäpplet mot bordet, dela i två delar och banka hårt med en träslev för att få ut kärnorna. Ett annat tips är att dela frukten och lägga halvorna i en skål med vatten. Pilla loss kärnorna, som kommer att sjunka till botten - perfekt för att slippa fläckar från den röda juicen.

Toppkommentarer i granatäpple

”Sticky” kycklingben på plåt med granatäpple och sötpotatis
4

“Inget sticka någonstans. Smaklöst”

Se recept