Såsstora vita bönor valnötter vatten olivolja salt pepparMixa bönor och valnötter och vatten. Ingredienserfast potatisrödbetorzucchinifänkålportabellobroccolipäronsaganaki (eller haloumi)Värm stenen i ca 40 minuter i 275 grader. Det gäller också att tajma in stekningen av saganakiosten vilket tar ca 5 minuter
Sidfläsk är ju inte helt lätt att byta ut, men J har ju pysslat en hel del med både varm- och kallrökning nu i höst och i kylen fanns kallrökt saganakiost
Det är ju så smidigt att exempelvis steka en bit halloumi eller saganaki till en snabb och vegetarisk lunch eller beställa en caesarsallad utan krutonger
Shrimp saganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. 1 dl vatten
Har Grekland i huvudet - fråga inte varför - och blev sugen på Shrimps Saganaki. Shrimps Saganaki, 2 pers. Låt allt puttra på svag värme i 20-30 minuter, späd ev med vatten under tiden. Shrimps Saganaki, 2 pers
Fyll på vatten så skalen täcks. Saganaki är en grekisk ost som äts stekt med citron. Den cypriotiska osten halloumi skiljer sig på så sätt att den inte smälter som saganakin
Saganaki. Har inte ätit så mycket baklava överhuvudtaget iochförsig, men det här var alldeles för sött och jag var glad att man serverade vatten till alla desserter så det gick att svälja ner
Garides Saganaki på restaurang Votsalo. Moderna bekvämligheter som toalett och dusch finns också i lägenheterna, med soluppvärmt vatten som rann i en ganska långsam takt i vårt duschrum