Det är alltid ost inblandat i rätten, antingen saganakiost eller fetaost men också citron. Men den här gången slog vi till på en ny liten rätt, nämligen Räksaganaki
Jag kom hem med en massa Jättegott påsar från Tinas monter, Saganaki, olivolja och oliver från Fontana på erbjudande och så underbar Ramslökspesto och Mandelpesto från Gotlandsföretaget Gotlands Delikatesser
Fredrik Zäll testar Fiskars stekpannor genom att flambera Saganaki. Medan vi mumsade i oss en fantastisk frukost bestående av yoghurt med honung och rostade nötter, fralla med ost, croissant, smoothie och te/kaffe fick vi en presentation av nyheterna och trenderna
Varm sallad med saganakiost. Jag älskar ju ost va. saganakin. Särskilt varm ost. Eller ja, jag älskar all ost lika mycket, men när jag är hungrig får den gärna vara varm
Feta saganaki fanns i flera varianter. Moussaka som ju är Greklands svar på lasagne med en något syrligare bechamel, mindre ost och aubergineskivor och potatis istället för pasta
Tillsätt riven saganaki, hampafrön, krossade linfrö och linfrömjöl. ca 1,5 dl riven saganaki (ost gjord på får- och getmjölk). ca 1,5 dl riven saganaki (ost gjord på får- och getmjölk)