Klar kalkon. Kalkon. En kalkon har ett torrare kött än kyckling och detta bör beaktas vid tillredning. Även om det inte syns här så är kalkonen stor som tre vanliga kycklingar
Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Kalkonbröst kan bytas ut mot samma. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet
Fläskkött, kyckling, biff, älgkött eller kalkon, det mesta passar till wok. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare. 200 gr Kalkon
Saftigt och luftigt med nötig smak från pumpakärnorna och lite sötma från moroten. grekisk yoghurt eller kesella, frukt&bärsallad, hemgjord müsli med nötter, kanske någon form av proteinpannkakor eller plättar med keso och hemgjord chiafrö-sylt, kokta ägg, kalkon, tomat, avocado och mager ost
Saftig och precis lagom salt och knaprigt skinn blir det om man följer detta receptet. ) Idag var vi bortbjudna till svärföräldrarna på kalkon (som ju faktiskt påminner ganska mycket om kyckling, men gott är det ju hur som helst