Saften blev gele recept

Flädermoussetårta (med gelé) på mandelbotten med halloncurd

Flädermoussetårta (med gelé) på mandelbotten med halloncurd

grädden är trots allt söt i sig, och flädersaften är inte direkt syrlig. Jag tyckte kanske att moussen blev lite väl söt, men den sötman bröts av fint genom att gelén var gjord på helt osötat saft från hallonen jag kokat halloncurd av
Skördetider och Svartvinbärs saft

Skördetider och Svartvinbärs saft

Sila först bärmassan grovt genom durkslaget utan handduken och låt därefter saften rinna av genom handduken i durkslaget
Galet god citroncheesecake

Galet god citroncheesecake

Kör osten, gräddfilen, florsockret, citronskalet, citronsaften och gelatinet i en mixer (eller med elvisp) till en jämn smet
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Koka upp saften med sockret. Gelén blev jättegod och vacker att titta på. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Helstekt ryggbiff med portvinssås

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Pressa ner saften från frukterna och lägg i en kastrull. Ingefäran tog över helt och hela såsen blev för syrlig
Höstgryta

Höstgryta

Detta är ett gammal recept som har blivit liggandes och blogginlägget blev aldrig färdigskrivet. 4 portioner
Jordgubbspannacotta med jordgubbsgelé

Jordgubbspannacotta med jordgubbsgelé

Trots den trista sommaren har det blivit en hel del bär i jordgubbslandet som ligger nedfrysta i väntan på något gott att laga
Slånbärsgelé

Slånbärsgelé

Blanda saft och gelésocker. Koka upp och låt koka i ½-1 minut. Häll upp på rengjorda och varma burkar. (räcker till 3 geléburkar enligt bilden)
Svartvinbärsgele

Svartvinbärsgele

Häll lite saft på ett fat och dra ett finger genom gelésaften. Svart och härlig blev den, min debutburk med egen gele
Svartvinbärsgelé

Svartvinbärsgelé

Använd en ren kastrull och mät upp den silade saften däri. Bären som blev över slängde jag ner i en limpa, recept på det kommer inom kort
7 sorters godis till jul

7 sorters godis till jul

Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären. Jag tog bort formarna, så blev konfekten lite snyggare i ett vackert glas
A real turkey dinner

A real turkey dinner

det blev en riktigt saftig fågel. Nästa torsdag, den sista torsdagen i november, är det Thanksgiving. Inte för att jag bryr mig om thanksgiving och andra amerikanska traditioner
Aprikosmarmelad med ingefära

Aprikosmarmelad med ingefära

Pressa saften ur apelsinerna och citronen. Den här marmeladen kan göras på två sätt. Antingen. Väger du fruktköttet som har blivit över när du gjort
Röd Vinbärsgelé

Röd Vinbärsgelé

Diska kastrullen och häll i saften. Så det blev att koka gelé. Frysen är knökat till bristningsgränsen just nu
Anksnack

Anksnack

(kontrollera köttsaften som ska vara helt genomskinlig när ankan är klar). men ankan blev perfekt stekt och det var egentligen inga avancerade saker, det var mer stektiden som gjorde mig osäker