grädden är trots allt söt i sig, och flädersaften är inte direkt syrlig. Jag tyckte kanske att moussen blev lite väl söt, men den sötman bröts av fint genom att gelén var gjord på helt osötat saft från hallonen jag kokat halloncurd av
Koka upp saften med sockret. Gelén blev jättegod och vacker att titta på. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären. Jag tog bort formarna, så blev konfekten lite snyggare i ett vackert glas
det blev en riktigt saftig fågel. Nästa torsdag, den sista torsdagen i november, är det Thanksgiving. Inte för att jag bryr mig om thanksgiving och andra amerikanska traditioner
(kontrollera köttsaften som ska vara helt genomskinlig när ankan är klar). men ankan blev perfekt stekt och det var egentligen inga avancerade saker, det var mer stektiden som gjorde mig osäker