Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
Jag bjöd på nybakade saffransmazariner denna tredje advent till ära, och de gick hem med bravur. Mitt senaste saffranstillskott i receptbanken är dessa smarriga saffransmazarinerna som jag bakade idag
God kväll vänner. Jag har så mycket att göra med rättningar nu inför terminens slut, så jag hinner inte riktigt skriva ett långt inlägg så därför bjuder jag er på en favorit från förra året (tror inte att ni är så ledsna för det, för dessa är verkligen helt UNDERBARA)
Mördeg120 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]. 1Mazarinfyllning100 g smör, att bryna 0,5 g saffran 370 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 110 g ägg, rumsvarma [2 st] 40 g äggula, rumsvarma [2 st] 8 g vaniljsocker [1 msk] 10 g vetemjöl [1 msk]
Första försöket med mazariner och eftersom det är jul blev det mazariner med saffransfyllning. Receptet kommer från Roy Fares och jag har hittat det i årets julnumret av tidningen Hembakat
Från min vän Pia kommer här ett recept på magiska saffransmazariner. Kaffebröd, magiska saffransmazariner, mandelmassa, mazariner, mördeg, saffran 200 grader Mördeg
10 bitar. Glutenfritt. 2 kuvert saffran, 1 msk konjak, 500 g mandelmassa, 250 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 4 ägg, 1 dl majsmjöl, 1 dl riven kokos, finrivet skal och saften av ½ apelsin, florsocker till garnering, färsk frukt eller bär och vispad grädde till servering
Nu ska jag strax jag sjunga in det nya kyrkoåret. Jag ska lyssna till vår äldsta dotters kör, och känna den stämning och det lugn jag helst skulle vilja präglade hela perioden fram till julafton
Mördeg. Blanda alla ingredienser i en bunke eller matberedare och arbeta hastigt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i 20 minuter