Saffransaioli. (4 port. ). 2 äggulor. 3 dl olja. 4 vitlöksklyftor. 1 tsk vinäger. 1 påse saffran. salt. Se till att både ägg och olja är rumstempererade
Saffransaioli 1 dl Majonnäs ½ dl Grekisk Yoghurt 1 riven Vitlöksklyfta ½ kuvert Saffran 1 tsk kallpressad Olivolja Några droppar Balsamvinäger Lite Havssalt Rör ihop saffran med olivolja, vinäger och vitlök
Servera laxen med potatissalladen saffransaiolin och en fräsch sallad. Sätt ugenen på 175°C. Koka potatisen under lock i lättsaltat vatten ca 20 minuter
Blanda ihop alla ingredienser till saffransaiolin. Häll sallad i ett glas, lägg ner ¼ ägg och några räkor, klicka över lite saffransaioli, tryck ner en avkadoklyfta, dekorera med dill och en citronskiva på glaset
SaffransaiolinKnäck ägget i en hög och smal mixerskål. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta
Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det