Saffransaioli recept

Saffransaioli

Saffransaioli

Saffransaioli. (4 port. ). 2 äggulor. 3 dl olja. 4 vitlöksklyftor. 1 tsk vinäger. 1 påse saffran. salt. Se till att både ägg och olja är rumstempererade
Saffransaioli på en minut

Saffransaioli på en minut

Saffransaioli är alltid fint till fiskgrytan, men vem orkar hålla på och droppa och röra. Inte jag. Stavmixern är hemligheten
Saffransaioli med lime

Saffransaioli med lime

Blanda majonnäsen med saffran och rivet limeskal. Smaka av med lite limesaft. 1 dl majonnäs. 5 g saffran. 1 lime
Saffransaioli

Saffransaioli

2 ägg, endast gulor. 10. 5 msk vitvinsvinäger
Saffransaioli

Saffransaioli

Blanda hela ägget, rapsolja och vitvinsvinäger (kylskåpskallt) i bägaren som ofta medföljer mixerstaven
Saffransaioli

Saffransaioli

Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. Annars går det bra att servera saffransaiolin direkt
Saffransaioli

Saffransaioli

En saffransaioli passar väldigt bra till alla sorters fisk och den får en härligt gul färg. Äntligen fredag och man har en välbehövd helg framför sig
Saffransaioli och Fetaoströra med Örter

Saffransaioli och Fetaoströra med Örter

Saffransaioli 1 dl Majonnäs ½ dl Grekisk Yoghurt 1 riven Vitlöksklyfta ½ kuvert Saffran 1 tsk kallpressad Olivolja Några droppar Balsamvinäger Lite Havssalt Rör ihop saffran med olivolja, vinäger och vitlök
Saffransaioli

Saffransaioli

Blanda äggulor, saffran, vitlök och äppelcidervinäger i en bunke. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under vispning
Fiskgryta med saffransaioli

Fiskgryta med saffransaioli

Saffransaioli. Det är vår och det är helt underbart. Tänk att vi människor kan bli så glada av lite ljus och värme
Räkcocktail med saffransaioli

Räkcocktail med saffransaioli

Blanda ihop alla ingredienser till saffransaiolin. Häll sallad i ett glas, lägg ner ¼ ägg och några räkor, klicka över lite saffransaioli, tryck ner en avkadoklyfta, dekorera med dill och en citronskiva på glaset
Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

Mustig fiskgryta med apelsin och saffransaioli

SaffransaiolinKnäck ägget i en hög och smal mixerskål. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta