Till dressingen. Tillred dressingen. Knaprig sötsur sallad, 4-6 personer. Godmorgon på er. Jag har fastnat lite i semesterminnen, är kvar på Bali och kan inte sluta tänka på det
) Blanda apelsinskal, apelsinsaft, ingefära, sweet chilisås och ättika till en dressing. Blanda kalla avrunna nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter med dressingen
Piffa ev till med sötsur chilisås som tillbehör. Blanda ingredienserna till dressingen. Vänd ner dressingen i en skål tillsammans med räkorna och grönsakerna
Så gjorde jag en "dressing" av pressad citron, kallpressad rapsolja, en skvätt sötsur sås på flaska, grovmalen svartpeppar och lite pulver från "grekisk dressing" (sån som man blandar själv, med olja och vatten)
Värst är de sötsura smarrigheterna, men även wok- och curryrätter rundas ofta av med socker för smakens skull och vanlig sushi innehåller mer socker än de flesta vill få i sig under en hel dag
Vi fick göra blomkålsris, avocados med nouri (gudagott), försommarsallad med sötsur asianinspirerad dressing, morotsbiffar, raw food-tacos med het tomatsalsa och guacamole allt inwrappat i salladsblad, mangobollar och så den ljuvligaste citrontårtan som jag nu också gjorde till Olivias skolavslutning
Bönorna är al dente, den sötsura såsen superb och det stekta fläsket var knaprigt och gott. Dessa är kanske inte det mest spännande i salladsväg men dressingen i bearnaise-stil är på topp