Som du kanske har märkt så är det inte så mycket mjölkprodukter just nu i mina recept. Har medvetet dragit ner på det och försöker att tänka om lite, göra lite mer utan just mjölkprodukter
Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark
Vispa samman alla ingredienserna i en stor skål med en elvisp tills det är en luftig smet. Häll smeten i en smord ugnsform, cirka 1,5 liter och baka i 25 minuter i 175 grader
Pajdeg. Blanda mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form klädd med bakplåtspapper, 23x32 cm
När jag ser filmer där de äter typiska maträtter från söden såsom friterad kyckling, sötpotatispaj och majsbröd blir jag alltid väldigt sugen på att testa det, vilket jag också gjort flera gånger
Efter att ha kikat runt bland olika efterrätter så kändes sötpotatispaj som ett kul alternativ. Jag hade jetlag igår eftersom vi åkte ända till amerikanska södern och tillbaka på bara ett par timmar, men här kommer bilderna från vår resa, hi hi
En av den här veckans vegetariska rätter (den andra var en sötpotatispaj som vi nog får jobba vidare, den blev god men alldeles för "lös" så den får justeras innan det kommer ut recept här på bloggen