Söderström recept

Lena Söderströms Luciatryfflar

Lena Söderströms Luciatryfflar

Matskribent Lena Söderström Mörk. Hissnande goda chokladtryfflar skapade av en av Sveriges skickligaste matkreatörer

Intervju med Birger Söderström

En av medlemmarna i laget ”Grillgrabbarna” Birger Söderström är denna veckans intervjuoffer. Vem är då Birger Söderström
Rostad brysselkålsallad

Rostad brysselkålsallad

Inspirationen fick jag från kocken Malin Söderström (bla kockarnas kamp) som var på nyhetsmorgon före jul och visade lite goda, fräscha och nyttiga sallader till julbordet
BULGURSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER

BULGURSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER

Receptet hittade jag i kokboken "Festmat utan stress" av Lena Söderström. Nu börjar grillsäsongen på allvar, tiden då grilloset ligger som en tät dimma över Glommen

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Lena Söderström. På Balkan äts kåldolmar både till högtider och vardagsmiddag. Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Hummer och biff i fulländad skepnad

Hummer och biff i fulländad skepnad

Från vänster Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Malin Söderström, Moderna Museet, Marcus Aujalay, Winterviken

Sill eller Strömming

malins mat av Malin Söderström. Våren har fått bakslag och det är kallt och har till och med snöat ett par nätter
Burger Buns

Burger Buns

I julas köpte jag boken HAMBURGARE OCH TEXMEX av Lena Söderström. Hamburgare är något som ständigt käkas hemma hos oss
Sicken Linsgryta!

Sicken Linsgryta!

Jag smakade en liknande linsgryta som mästerkocken Malin Söderström gjorde på Svensk Fågels pressträff för ett tag sedan

Inför Årets Kock 2013

I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
Oskars Köttbullar

Oskars Köttbullar

Oskar Söderström. Ställ fram färsen och låt den nå rumstemperatur. Finhacka all persilja. Lägg persilja, rostad lök, vispgrädde, fond, äggula, färs och svartpeppar i en bunke och massera ihop allt till en jämn smet
The Fishery

The Fishery

Bakom The Fishery står Malin Söderström som tidigare jobbat på bland annat Paul & Norbert i Stockholm som belönats med en stjärna i Guide Michelin, driver Restaurang Hjerta, varit med i Svenska kocklandslaget, sitter i juryn för Årets kock och har kommit ut med flera kokböcker samt lagat mat i tv

Världens bästa möhippa!

Nästa överraskning var att vi skulle laga en trerättersmiddag tillsammans med Eva Söderström som är kock på Törneby Herrgård och som dessutom jobbat som förstakock åt Hugh Hefner på Playboy Mansion
Lustau, Quady och siesta

Lustau, Quady och siesta

Äntligen har det skett tack vare Jakobsson & Söderström. Klicka här för bildspel. Dag tre inleddes med att samla trupperna som var lite svaga av en heldagsutfärd som avslutades på ferian i Puerto Santa Maria

Årets bagare

Adam Söderström från PETRUS bageri vid Mariatorget. Vilken tävling. 6 tävlande, 3 dagar och tillslut en vinnare