Såser till korv salsiccia recept

Blomkål, potatis & korv – gratäng från Alsace

Blomkål, potatis & korv – gratäng från Alsace

I med mjölet, rör till det blir en ”boll” av smör och mjöl. Skär korven i skivor. Toppa med korven. Det här behövs till 3 personer. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv). 17-åringen smakade lätt skeptiskt på gratängen, förklarade att korven var god. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv)
Salsiccia i tomatsås med polenta

Salsiccia i tomatsås med polenta

Det passar väldigt bra till polenta men man kan också ha såsen till pasta och korven serverad med någon grönsak, till exempel broccoli
Salsiccia och potatisgnocchi

Salsiccia och potatisgnocchi

Ta av skinnet på korven, smula ner färsen i en stekpanna med lite smör, mosa med en gaffel och stek tills den får färg
Pasta med gräddig salsiccia

Pasta med gräddig salsiccia

Med tanke på sältan från korv och ost behövs nog inte salt, men smaka dig fram till bästa smak. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna tillsammans med en oskalad men tilltryckt vitlöksklyfta
Pappardelle con salsiccia

Pappardelle con salsiccia

riven parmesanost till servering. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. salsiccia. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök
Pasta med Salsiccia

Pasta med Salsiccia

Perfekt när man snabbt behöver kvällsmat till Oliver till exempel. Det ska ju vara den färska, inte de där fusk-salsiccian som finns bland de "kryddiga" korvarna
Pasta med Salsiccia

Pasta med Salsiccia

Perfekt när man snabbt behöver kvällsmat till Oliver till exempel. Det ska ju vara den färska, inte de där fusk-salsiccian som finns bland de "kryddiga" korvarna
Pasta rustica med salsiccia

Pasta rustica med salsiccia

Blanda i den stekta korvfärsen och bönorna. 2 st salsicciakorvar. 12 st salsicciakorvar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 4-5 st blad svartkål eller grönkål 3 msk olivolja 2 st rosmarinkvistar klippta i små bitar 1 burk stora vita bönor sköljda, avrunna 2 dl vitt vin eller buljong salt 4 prt nykokt pasta 1 dl flagad parmesan nymalen svartpepparKlipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. 1Fräs korvfärsen i oljan 3–5 minuter och ta upp den på en tallrik. Tillsätt kålen och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt vinet och sjud cirka 10 minuter, tills färsen är genomkokt