Det blir torsk i en sås med tomat och basilika. en skvätt vatten att tunna ut crème fraichen med. Blanda crème fraiche med en skvätt vatten och häll blandningen över fisken
4 900 g potatis Sås 1 ask färsk dill (à 20 g) 1 dl lätt crème fraiche 1/2 dl majonnäs salt peppar Grönsaker 250 g små ärter Torsk ca 600 g torskfilé 1 msk olja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rör samman ingredienserna tillsåsen och smaka av med salt och svartpeppar. Stek den i smöret, ett par minuter på varje sida tills den är klar men inte överstekt
smält smöret i en kastrull och låt det koka upp, under tiden tillsätter du saften av en citron och vitvin medan du rör om, till slut rör du i sockret och den finhackade gräslöken och håller såsen varm till servering
Låt puttra under omrörning tillssåsen tjocknar. Häll sedan såsen äver fisken. Smält under tiden mjukost, creme fraise, fiskbuljong och grädde tillsammans i en kastrull
Som tillbehörssås kan man göra egen remouladsås eller bara röra ihop t ex lite crème fraiche eller gräddfil med hackad dill, lite salt och en skvätt citron t ex
Till fisken tycker jag att det är givet med potatismos eller kokt potatis och en kall sås. Skolans kalla fisksås är ju en klassiker som aldrig blir gammal
Blanda ihop ingredienserna tillörtsåsen, smaka av och ställ åt sidan. Vi åt den parmesanpanerade torsken med diverse grönsaker som jag stekte i ugnen och en kall sås med örter och pepparrot