Sås till rotfrukter och torsk recept

Pesto- och fetaostbakad torsk

Pesto- och fetaostbakad torsk

Låt stekpannan stå å gotta till sig med "locket" på under tiden rotfrukterna rostas och du gör såsen
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

Till fisken och vårrullarna hade vi lite olika dipsåser, inlagd ingefära och wasabi. Jag hade två färdiga såser, men de passade inte så bra till tyckte vi utan godast blev japansk soya med lite wasabi
Torsk Bourguignon

Torsk Bourguignon

INSTRUKTIONERRödvinssåsSkärrotfrukternaoch löken i centimeterstora bitar. Sila av såsen, rör i resterande smör och krydda med salt och nymald peppar

Ångkokt torsk

Servera med rotsakerna ochärtsåsen. Ärtsås. På lördagmorgonen begav vi oss ner till Bondens marknad , där vi köpte färsk torskoch alla de andra ingredienserna vi behövde
Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsenoch bred ut den över torskfiléerna. smör till formen. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra
Torskrygg med rotselleripuré och skummad vitvinssås

Torskrygg med rotselleripuré och skummad vitvinssås

Lägg ner rotfrukternaoch vispa med en elvisp till en puré. En riktigt lyxig rätt som passar bra som middag på helgen eller om man vill lyxa till det på veckan, men det tara ett litet tag att förbereda
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsktillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs

En farmor, en barbietårta och en dillig biff

Dilliga torskbiffar med ugnsrostade rotfrukter samt pepparrotssås. Någonstans här ska vi få in ett recept med, så det får bli de dilliga torskbiffarna med pepparrotssås som rensade näsgångarna, som anrättades häromkvällen
Två nya såser från Eriks

Två nya såser från Eriks

Passar till både fisk och kött eller som dipp till grillade grönsaker, klyftpotatis ochrotfrukter. Ceasarsåsen hade vi till en pyttipanna gjord på alla möjliga rester av kött, kyckling, korv och potatis vi hade liggande i kyl och frys
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

Tryck ner lite i såsen om det är möjligt. Låt sjuda några minuter tills den tjocknat. Skala rotfrukternaoch skär i tunna skivor