Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god såstill diverse grillat. Lägg alla ingredienser i en bunke och använd stavmixern till att mixa det hela slätt
Äkta nacho såstill en kall Öl. Använd INTE okokta krossade tomater i en dipp sås, som en taco sås. Om man ska använda tomatillos , vårlök, rostar /grillar man den tills skinnet är brunt sen mals de ner
Stek dem på medelhög värme i en stekpanna med lite olja tills de fått fin färg. Kall sås. Rör ihop såsen på yosa/yoghurt/plantghurt och sockerfri ketchup
Täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen som är uppvärmd till 180 grader i cirka 45 minuter. Jag använde 5 dl creme fraiche, salt, peppar, örtagårdskrydda och en hel vitlök till att göra såsen och det blev himla gott
Låt potatisen ligga i kallt vatten tills steken är klar. Sås. Servera gärna med en grekisk sallad till. Häll på vinet på plåten och sätt i en köttermometer i tjockaste delen, stek lammsteken i ugnen 150 grader i 1-1½ timme, för rosa kött låt termometern gå till 65 grader, och för genomstekt till 70-75 grader. När steken är färdig tar du ut den och ökar värmen i ugnen till 225 grader, låt potatisen rinna av i ett durkslag medans ugnen blir varm. När du satt in potatisen låter du lammsteken ligga på en skärbräda eller fat och "vila sig saftig och mör", samtidigt vispar du ur stekskyn med lite vatten och häller i en kastrull häll i de övriga ingredienserna tillsåsen och låt småputtra 5-10 min tillssåsen börjar tjockna, smaka ev av med salt och peppar
Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över. Servera kött med grönsaker, sås och sallad. Tillsätt då creme fraige och låt koka i några minuter
Låt den rostastills grädden får en brynt yta, ungefär som när du gör potatisgratäng. Vispa ner fällningarna i grädden och låt den rosta vidare tills den får en brynt yta igen, upprepa sedan fyra-fem gånger tills grädden har tjocknat