), det blev grillat med en smarrig thaiinspirerad sallad och en lite starkare sås. Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Pancettan gav en otroligt god sälta och smak tillsåsen. Medans såsen kokar gör du quinoa risotton. Den tradiotinella köttfärssåsen är utbytt mot en tomatbaserad sås med pancetta, kyckling, vitlök och örter
Skulle du vilja ha risotton lite såsigare så tillsätt lite grädde innan du serverar. Fräs den hackade löken och pressa i vitlöken, finhacka chilin och tillsätt den
Blanda i köttfärssåsen, ägg, parmesanost och mozzarella. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök och vitlök och fräs dem mjuka tillsammans med peperoncinon
Glazen hittade vi ett gammalt numer av Allt om Mat, rabarbersåsen hittade herr Mårtensson inspiration till i Jens Linders bok "Det glömda köket", dock gick det genom en lite makeover innan det hamnade på våra tallrikar
Såklart vanligare att använda till pasta eller en risotto. Om man blir drabbad av det och inte vad man ska laga för såstill sitt kött, kyckling, fisk eller grönsaker så har Marco ett väldigt gott förslag
Har du överbliven köttfärssås (min finns recept på längre ner) så tillsätt lite vatten och häll i råris, låt koka till riset är klart och har dragit åt sig vätskan
Hela måltiden hade lite höstfeeling över sig, för det blev också risotto och rödvinssås. Rödvinssås. Funderar på att köpa in risottorsiet på bilden till min butik Annies Stuga i Glommen, fin förpackning och riktigt bra