Sås till påsklamm recept

Rödbetor till förrätt.

Rödbetor till förrätt.

Så raskt över till något mycket mer upphetsande, nämligen förrätten vi njöt av i lördags innan fläskfilén och kantarellsåsen gjorde sin entré
Påsklamm

Påsklamm

Sås gjorde jag på skyn som blivit, mjölk, grädde och mjölredning. Lägg in i ugnen 125° och stek tills innertemperaturen är 58°
Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Häll inte bort allt fett som smält ner i pannan, lite ska vara kvar tillsåsen. Sås. Jan-Öjvind Swahn, etnolog och folklorist, menar att även om det varit vanligt att äta lamm till påsk i exempelvis Bohuslän i flera sekler, är det först i modern tid som denna vana spridit sig till hela landet
Påsklamm

Påsklamm

Lammstek med senapssås, bacon och svamp. Då var denna påsk till ända. Sås. Vi skulle egentligen åka till Olas föräldrar i Stockholm, men hans pappa var inte riktigt kry så vi stannade hemma

Veckomeny v 14 – med härliga tips till påsken!

På långfredagen i sin tur tycker jag att kycklingfilé i en len men ändå pikant sås smaksatt med dragon och dijonsenap samt vitt vin får utgöra en enkel men riktigt god middag, serverad med ris och en grönsak efter tycke och smak

Lammfilé med rosépepparsås

Smör till stekning. Sila såsen och smaka av med salt, peppar, smöret och ev Madeira. Till puré. Servera med sås och grönsakspuréer