Sås till lammrostbiff recept

Lammrostbiff med ratatouille

Lammrostbiff med ratatouille

Sila såsen. Maizena till redning. Stek löken mjuk i olja tillsätt lite socker, tillsätt selleri, auberginen och hälften av zucchinin, fotsätt med vitlök och tomater
Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Parma till en början, sen följer lamm

Parma till en början, sen följer lamm

Börja med att göra en god marinad till köttet. Lägg in i kylen tills det är dags att äta. Färskost fylld parmarulle med syrade tomater och grillad lammrostbiff med goda tillbehör 2p. Grilla lammet till en innertemperatur på 56 C. Gör en sås på 1 dl majonnäs (Hellmans) och 1 dl yoghurt, honung, dijonsenap, dragon, salt och peppar
Ugnsbakade rödbetor med sås på rostad vitlök

Ugnsbakade rödbetor med sås på rostad vitlök

Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor. Yngsta dottern log saligt efter första smakprovet och utnämnde den raskt tillfavoritsås
Lammentrecot med portvinssås

Lammentrecot med portvinssås

Den smakrika söta glazen och portvinssåsen passar perfekt till lammkött. Som tillbehör valde vi sparris med ett örtigt citronsmör och en risotto med jordärtskocka som stekts gyllenbrun i smör innan den hamnade i risottokoket med shalottenlök, vitt vin, grönsaksfond och parmesan
Krämig savoykål

Krämig savoykål

Tack vare vinet och grädden behöver du ingen sås utan den här agerar sås + varma grönsaker. Häll över i kastrull och tillsätt övriga ingredienser