Detta blev en kombination med smakrik korv i krämig sås. Tillsätt creme fraiche, vispgrädde och mjölk. Inspirationen till grytan kommer från AnnSofi´s trevliga blogg Matsafari
Skär falukorven i månar och stek dem med vitlöken tills de tar färg. Denna improviserade gratäng blev riktigt god även om inte bilden är den mest tilltalande
Här hittar ni en lättlagad rätt där köttbullarna får koka i en mustig och god tomatsås som sedan serveras tillsammans med nykokt pasta och riven ost - ersätt parmesanosten mot den där ostbiten ni redan har liggandes som sagt
Rör runt i såsentills osten smälter. Häll sedan såsen över korvochmakaronerna. Häll över den stekta falukorvenoch blanda (så att makaronerochkorven blandas)
Så brukar jag även lägga lite extra av allt runt omkring som får "gojsa till sig" till en sås. När det gäller korvoch mos är det extra allt som gäller för mig
Låt såsen koka några minuter och krydda med salt och peppar. Det är gott att blanda olika ostsorter och ett bra sätt att ta tillvara överblivna ostbitar
Använd en ugnsfast form ochtillsätt pasta samt korven skuren i mindre bitar. Den här varianten är dock den allra godaste och passar ju utmärkt till äggallergiker också