Sås till kalvlever recept

Kalvlever med grön paprika

Kalvlever med grön paprika

Häll i vitt vin, skrapa upp det som har fastnat i botten och reducera ner tillsås. Häll såsenkalvlevern
Kalvlever med rökt fläsk och steklök

Kalvlever med rökt fläsk och steklök

Låt koka samman några minuter och red såsen. Ännu en god kalvlever med enkla tillbehör. Stek lökarna i smör med lite socker tills de är mer eller mindre klara

Tapas-SM veckofinalister vecka 2

Vår enda invändning är att salmorejon hade vunnit på ett djup i smaken, exempelvis i form av någon mild chili, som hade höjt denna oerhört goda sås ytterligare ett snäpp
Långpromenad i Staines

Långpromenad i Staines

Till köttet serverades ångkokta grönsaker, "stuffing", sås och i mitt fall smörslungad spenat istället för potatisen

Kalvlever i fransk sås

Tillsätt persiljan och håll såsen varm utan att den kokar. Tillsätt den finhackade löken, dragon, körvel, kapris, citronsaft, salt och peppar
Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

Lägg upp levern med bacon ovanpå,  häll på såsen ur stekpannan och toppa med finhackad persilja och kapris
Tips på Tapas

Tips på Tapas

Lägger in länkar till lite fler Tapas, goda såser och LCHF-bröd som passande tillbehör. Tapas är perfekt som LCHF-mat, en plocktallrik med godsaker passar riktigt fint nu till sommaren
Champagnevänliga förrätter på nyår

Champagnevänliga förrätter på nyår

Så här gör du en god hallonsåstill gås eller anklever. Jag har också en fin anklever köpt i Paris och denna äter vi med en hallonsås med balsamico
Vi leker att vi är i Grekland...

Vi leker att vi är i Grekland...

Gör såsen. Så idag blev det moussaka till middag. De hade kalvlever Anglais – hurra. Varva sedan lammfärssåsen, ostsåsen och auberginskivorna i en smord, ugnsfast form
Kryddig kycklingschnitzel och aioli med mynta

Kryddig kycklingschnitzel och aioli med mynta

Har jag kokta grönsaker till så brukar jag göra en god sås som tillbehör, som den här aiolin eller en smörsås med chili, ibland serverar jag schnitzeln med blomkålsmos

Jag tycker inte om!

Överblivet ris blev en gratäng med kassler och någon sås över. Jaha, tänkte man - då kan ni väl skicka den till dem då

Kalvlever à-l'orange

Låt såsen koka in tillsammans med grädden. Slå såsen över levern och servera med potatismoset och valfri sallad och kanske ett gott glas vin

Kalvlever med röd sparrispotatis

Red av såsen så den blir simmig. Proteinet är både mört och smakrikt när det tillagas rätt. Kan vara svårt att få tag i råvaran kalvlever och speciellt då ungkalv

Kalvlever på franskt vis

Sila skyn och spar tillsåsen. Lägg i levern i såsen och låt den bli riktigt genomvarm. KALVLEVER PÅ FRANSKT VIS

Kalvlever med saffranspolenta

Sås Koka upp saft med soja och balsamvinäger, låt puttra några minuter. Täck noga tills serveringsdags