Sås till kalkonfilé recept

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Spara skyn tillsåsen. Apelsinsås. Bryn kalkonfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Garnera med apelsinsås, potatiskaka och en sallad till
Kalkonfilé

Kalkonfilé

Rör ner vispgrädde och ev mer vatten till lagom kraftig sås. Jag drömde om kalkon i gräddsås men fick ihop något lättare
Kalkonfilé med bacon och pesto och örtsky

Kalkonfilé med bacon och pesto och örtsky

Tillsätt den i såsen. Fräs den i smöret tills den är genomskinlig, tillsätt buljong. Lägg filérna i en smord ungsäker form och stek 30 min eller tills innetemperaturen är 63 grader. 600 - 800 g kalkonfilé
Kalkonfilé i portvinssås

Kalkonfilé i portvinssås

till. Här gratinerar vi det i en läcker portvinssås. Kalkonfilé är ett fint och magert kött. Fräs svamp och lök tills vätskan kokat in
Kalkonfilé med rosépepparsås

Kalkonfilé med rosépepparsås

I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla. Sås. Vi startade i Atlanta, åkte sen vidare till Montgomery och idag har vi kommit till Pensacola
Honungsmarinerad kalkonfilé

Honungsmarinerad kalkonfilé

Servera kalkonfilén med hasselbackspotatis och rödkål. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara tillsåsen. Sätt en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen tills innertemperaturen är 70º. 700 g kalkonfilé
Inbakad kalkonfilé

Inbakad kalkonfilé

Sås. Skölj av och fräs bladspenaten snabbt i smöret tills. Skär med vass kniv en ficka längs med kalkonfilén
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli!

Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli!

 Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. Till ca 7 personer, varav 3 var barn/tonåringar. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja  med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. In i ugnen i ca 45-1 timma i 175 graderServera Ostgratinerad broccoli till. Jag gick till kylskåpet och tittade på 400 gram smör och det kändes sjukt skönt att veta att 400 gram rent fett lämnat min kropp. Från början av februari tills i början av mars har jag  minskat 10 cm i midjan så visst har jag blivit smalare, byggt muskler och bränt fett. 1 kg kalkonfilé
Timjanstekt kalkonfilé med ”caesarsallad”

Timjanstekt kalkonfilé med ”caesarsallad”

Den kalla såsen smakade mycket bra och den tänker jag göra flera gånger. Krydda kalkonfilén med salt och peppar och bryn den i matfettet i en stekpanna tillsammans med timjankvistarna
Cheddarspäckad kalkonfilé

Cheddarspäckad kalkonfilé

Servera kalkonfiléerna med ugnstekta potatishalvor, kokta grönsaker och äppelcidersås. Gör en ögla i ena änden av filén och dra till
Kalkonfilé med julfyllning

Kalkonfilé med julfyllning

Sila såsen, späd med grädde och red av med redning. Tillsätt cider, fond och timjan och koka ihop tills hälften återstår
Aprikosfylld kalkonfilé med äppelsås

Aprikosfylld kalkonfilé med äppelsås

Äppelsås. Skär en längsgående ficka i kalkonfiléerna. Mixa såsen slät. Nu ska såsen inte koka mer. Stick in en köttermometer i köttet och stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 72º. Rör ut majsstärkelsen i grädden och tillsätttillsåsen och under omrörning, 2–3 minuter. 2 st kalkonfilé
Honungsmarinerad kalkonfilé

Honungsmarinerad kalkonfilé

Servera kalkonfilén med hasselbackspotatis och rödkål. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara tillsåsen. Sätt en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen tills innertemperaturen är 70º. 700 g kalkonfilé
Kalkonfilé med bacon och pesto

Kalkonfilé med bacon och pesto

Mixa basilika och persilja och tillsätt i såsen. Fräs löken i smöret tills den är genomskinlig, tillsätt buljong
Kryddstekt kalkonfilé

Kryddstekt kalkonfilé

Tillsåsen. Jag serverar gärna det stekta kalkonköttet med en sås på samma kryddblandning som värmts i klarat smör och blandas med rikligt med pressad citron – det blir otroligt gott och fräscht