(Detta för att kalkonköttet inte ska bli torr). Marinerad helkalkon i äpplen, soja, vitlök tillsammans med rotfrukter i ugn och en hemmagjord sås av själva kalkon buljongen och svartvinbärsgelé
Du häller lite sås över köttet vid serveringen och serverar resten i en såssnipa som du värmt med hett vatten innan och torkat ur innan du häller i den varma såsen för gäster att ta mer av vid bordet
Man kan ge den kärlek på alla möjliga sätt, med kryddor och feta såser och andra tillbehör. Ett klassiskt knep är att innan man har i grädden tillsätta lite svartvinbärsgelé
Om det blir kött och sås över så är det gott att äta det tillsammans med ris en annan dag. Behåll nätet på franskyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt
Strö över riven ost och gratinera till en gyllenbrun färg. Putsa köttet från ev sensor och fett. Sås Blanda allt utom maizena i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och peppar, red av med ev maizena
Red av såsen på valfritt sätt och lägg sedan tillbakaköttet och låt det bli varmt. Bryn köttet med lök och kryddor i omgångar en stekpanna, lägg över i en stor gryta
Låt kycklingen bräsera (småkoka/sjuda) i grytan med morötterna tillsköttet känns klart. Stora bitar av morötter gör sällskap med kycklingen i grytan och serveras sedan som tillbehör med lite annat gott som svartvinbärsgelé, inlagd gurka och någon annan grönsak som t
Även med samma bit kött kan du variera kryddning och tillagning. En mustig gräddsås, en hemmatillverkad pressgurka och lite svartvinbärsgelé på det och minnen från min barndom kommer rusandes mot mig i full fart
En god svartvinbärsgelétillför denna klassiker pricken över i. Med den goda skyn som köttfärslimpan ger i från sig har du en bra grund till riktig god sås