Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Utöver detta på bilderna serverades saltrostade fröer, en kall vitlöks sås och en kall chili sås. Bacon- & broccoli paj, tunnbrödsklämma med rostbiff, grillad fläskfilé med kapris- & bacon vinägrett, curryfrästa kycklingspett, paprikasotade laxkuber toppad med rostad plommon cocktail tomat, ört- & vitlöks nötspett, pizzabullar, rågknäcke medaljong med lax spread och örtkryddad filékorv och prästost sticks
klyftpotatis, sallad, grönsaker och sås. Segare kött som innanlår, rostbiff, fransyska eller lövbiff marinerar du skivat eller tärnat (till spett) över natten eller längre i kyl
Till pastan serverade jag strimlad rostbiff, snabbfräst grön sparris och varma körsbärstomater. Dela sedan varje bit på mitten, och sedan en gång till så att du får strimlor av sparrisen
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Majonnäs, denna grundsås av grundsåser. Fisken passar jättebra till mjuka tortillabröd. Gillar du också kycklingvingar, prova då denna härliga rätt med rostad pumpa, härligt söt lök och grillade kycklingvingar
Sås. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala och skiva schalottenlöken. Blanda vinäger, dijonsenap, salt, svartpeppar, honung, olivolja och vatten